Accessibility icon
17.05.2018

Susret s gradonačelnikom povodom obilježavanja Međunarodnog dana i Međunarodnog tjedna Crvenog križa

U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine u prostorijama gradske organizacije Crvenog križa održan je susret s gradonačelnikom grada Rovinja-Rovigno dr.sc. Markom Paliagom, dipl.oec. i njegovim suradnicima.

Susret i zajedničko druženje organizirano je povodom obilježavanja Međunarodnog dana i Međunarodnog tjedna Crvenog križa koji je službeno završio prošlog utorka.

„Čestitam i zahvaljujem svim našim volonterkama i volonterima na brizi i pažnji koju tijekom godine iskazuju prema potrebitima. Uloga Crvenog križa nezamjenjiva je u provođenju socijalnog programa Grada, kako u direktnom odnosu sa potrebitima, tako i radi povratne informacije o broju i stanju onog najpotrebitijeg dijela naše zajednice.

Cijelo ovo vrijeme trajanja krize, brojni su se programi, projekti, želje i planovi morali preoblikovati, no izdvajanja za socijalne programe nisu se mijenjala. I dalje se iz gradskog proračuna izdvaja oko 6% za socijalne programe, odnosno 5 do 6 milijuna kuna godišnje, a što uz stipendije obuhvaća pomoći socijalno ugroženim građanima, umirovljenicima, pomoći za kupnju invalidskih pomagala, jednokratne pomoći, prijevoz u rehabilitacijske centre i dr.

I dalje nam je cilj da cijela naša zajednica, kako institucije tako i građani, zadrže odgovornost koju imaju i koju osjećaju prema svojim sugrađanima. Humanost i razumijevanje nam nikad nisu bili strani i vjerujem da će tako biti i u budućnosti. Svatko od nas ima moć pomoći bližnjemu i hvala vam što ste na to podsjećali i tijekom Tjedna Crvenog križa.  Čineći dobro drugima činimo dobro i sebi i zajednici – u to ime, svim našim volonterkama i volonterima još jednom čestitam Međunarodni dan Crvenog križa.“ – istaknuo je gradonačelnik Paliaga.

Fotogalerija