COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
30.09.2019

SŠ Zvane Črnje ugostila tridesetak učenika iz nekoliko europskih zemalja

U Multimedijalnom centru u Rovinju ovog je ponedjeljka svečano obilježen početak održavanja mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta engleske skraćenice SWIM, odnosno slabosti i prednosti u području medija.

Domaćin ovog projekta je SŠ Zvane Črnje, a u njemu sudjeluje i Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium iz Kőszega, Mađarske, zatim SU Sveti Kliment Ohridski iz Dobrica, Bugarske, Berufsbildungszentrum Schleswig iz Njemačke i Verzlunarskóli Íslands iz Reykjavíka, Islanda.

“Dobrodošli u Rovinj, grad okrenut turizmu, prosperitetan grad bogat prirodnim ljepotama zbog kojih se mi koji ovdje živimo osjećamo privilegirano. Te smo prirodne ljepote naslijedili kao dobro svojih predaka. Nematerijalna dobra: svoju povijest, svoje korijene, suživot, toleranciju, društvenu svijet i samosvijest – i ono najvažnije – kako to sačuvati i oplemeniti, naučili smo. Rad i odgovornost vrline su koje učimo tijekom života, a znanje je bilo i ostalo moć. Dragi učenici, poštovani profesori i mentori, ovdje ste da biste zajedničkim radom i druženjem učili jedni od drugih, razmijenili svoje znanje i mišljenja u hvalevrijednom projektu Europske unije. Želim vam svima puno uspjeha i ugodan boravak u našem lijepom gradu”, svojim je govorom goste pozdravio gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga.

 

Fotogalerija