Accessibility icon
03.09.2018

“Rovinjska noć” u znaku novih turističkih rekorda

Za uspješan završetak glavne turističke sezone Turistička zajednica grada priredila je tradicionalnu zabavnu manifestaciju pod nazivom «Rovinjska noć». Subotnju feštu 1. rujna na središnjem gradskom trgu donekle je pokvarila kiša, ali ipak nije uspjela otjerati posjetitelje, naročito mlade, koji su pod kišobranima uživali u spektakularnom vatrometu i glazbi.

Uvod u glazbenu večer napravile su domaće grupe «Party band», «Energy band» i «Master band». Nakon vatrometa nastupila je čuvena britanska grupa «UB 40- featuring Ali, Astro i Mickey». Oni se upravo nalaze na svjetskoj turneji kojom obilježavaju 40 godina uspješnog rada. U bogatoj karijeri prodali su više od 70 milijuna albuma.

Turistička zajednica grada Rovinja i ove godine bilježi rekorde.  Prema podacima koje smo dobili od direktorice Odete Sapač, do 29. kolovoza na području grada registrirano je  3.342.586 noćenja, što je povećanje za 5 %. Najviše noćenja ostvarili su kampovi sa učešćem od 48 %, a najbrojniji gosti su i dalje Nijemci, a slijede ih Austrijanci, Talijani. Nizozemci i Slovenci. Do kraja godine Rovinj bi mogao zabilježiti rekordnih 4 milijuna noćenja.

U tijeku je  izgradnja luksuznog Grand Park hotela i ACI marine pa bi slijedeća turistička sezona mogla biti još bolja.