COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
18.07.2019

Prijem za vrhunsku rovinjsku gimnastičarku Lauru Božić

U srijedu, 17. srpnja 2019. godine u prostorijama Grada Rovinja-Rovigno održan je prijem za gimnastičarku Lauru Božić, talentiranu rovinjsku sportašicu koja je ostvarila niz vrhunskih uspjeha na državnim, svjetskim i međunarodnim natjecanjima.

Na prijemu su uz gradonačelnika Marka Paliagu sudjelovali njegov zamjenik Marino Budicin, pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, tajnik Sportske zajednice Rovinja Roberto Krevatin te prva Laurina trenerica Christina Quarantotto.

Laura Božić, rođena 1999. godine ritmičkom se gimnastikom počela baviti sa 6 godina u rovinjskom klubu Arabesque pod vodstvom trenerice Quarantotto. Kako je od malena uočen njen talent i fleksibilnost trenerica je šalje u porečki klub gdje je svakodnevno po minimalno 3 sata trenirala sa ruskim i češkim trenericama Elenom Bosykh, Natalijom Tvrtković i Janom Oplanić.

Već je na prvom državnom natjecanju u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila 3 zlatne medalje i postala višestruka državna prvakinja.

Uspjesi su se nastavili i u višim kategorijama te je Laura 10 godina bila na tronu hrvatske ritmičke gimnastike, a sa 12 godina je postala juniorska državna reprezentativka, zatim seniorska što je i dan danas.

U 2017. i 2018. godini proglašena je najboljom sportašicom Grada Poreča, a ujedno je pet godina za redom kategorizirani sportaš od strane Hrvatskog olimpijskog odbora III kategorije – vrhunski sportaš.

Osim državnih medalja osvajačica je i preko 130 odličja na međunarodnim natjecanjima, sudionica brojnih Svjetskih kupova, Grand prixa, Europskog prvenstva 2014. kao juniorka (Baku), kao seniorka 2015. (Minsk), 2017. (Budimpešta) te 2019. (Baku) te Svjetskih prvenstava 2015. (Stuttgart), 2017. (Pesaro), 2018. (Sofija) a u rujnu ove godine odlazi na Svjetsko prvenstvo u Baku.

Posebno zapažen rezultat ostvarila je na Grand prixu u Brnu gdje je ušla u finale i osvojila 3. mjesto, u Izraelu u Eilatu gdje je osvojila 10. mjesto te na Svjetskom kupu u Kazanu gdje je osvojila 27. mjesto.

Kroz ovih 14 godina treniranja odlazila je na pripreme u druge države odnosno u Azerbajdžan, Češku, Italiju i Rusiju.

Laura trenutno pohađa Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje je uspješno završila 1. godinu smjera Poslovne ekonomije a kako se njena gimnastička karijera polako približava kraju želja joj je posvetiti se fakultetu te doktorirati ekonomiju.

Fotogalerija