Accessibility icon
22.03.2018

Potpisani ugovori o zakupu nekretnina u poduzetničkoj zoni Gripole-Spine

U četvrtak 22. ožujka gradonačelnik Marko Paliaga potpisao je ugovore o zakupu nekretnina u poduzetničkoj zoni Gripole-Spine sa šestoricom poduzetnika koji su se prijavili na natječaj raspisan 5. prosinca 2017. godine. Kako je obrazložio gradonačelnik Paliaga, put do dodjele parcela za građenje gospodarskih objekata u zoni Gripole-Spine bio je veoma dug zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa sa vlasnicima zemljišta.

Ugovore o zakupu potpisalo je šest zakupaca iz tvrtki Zaštita inženjering konzalting d.o.o, Meho gradnja d.o.o., Miramare d.o.o., Tim Wats d.o.o., Uslužni obrt Adistra i Lera Rovinj d.o.o.

Zakup će najduže trajati do 25 godina za izgradnju poslovnih objekata, odnosno do 50 godina za pravo građenja za vlastite potrebe. Površina nekretnina se kreće od 1554 do 3.026 četvornih metara, a zakup se kreće od jednog do dva eura po kvadratu.

Po riječima pročelnice Martine Čekić Hek zakupci će moći koristiti mjere Grada za poticanje poduzetništva, sufinancirati komunalni doprinos do 75 posto i komunalnu naknadu te poticati mjere samozapošljavanja i zapošljavanja.

Interes poduzetnika za otvaranje svojih djelatnosti u poduzetničkoj zoni Gripole-Spine je sve veći i Grad će pripremiti nove nekretnine za davanje u zakup zainteresiranim poduzetnicima.

Fotogalerija