Accessibility icon
16.02.2018

Postavljena kosa podizna stubišna platforma u Osnovnoj školi J. Dobrile

Grad sve više ulaže u poboljšanje uvjeta rada djece u osnovnim školama. Dok se u OŠ V. Nazora upravo uređuje staro dotrajalo pročelje, OŠ J. Dobrile dobila je ogradu u svom stražnjem dijelu i  pokretnu stubišnu platformu za učenike s invaliditetom. Platformu je ugradila riječka tvrtka Adrialift za što je iz gradskog proračuna plaćeno 131.525,00 kuna, dok su radovi na ogradi koštali 55.318,00 kuna, a izvela ih je rovinjska tvrtka Metal World.

U nazočnosti domaćina Marina Mihovilovića, ravnatelja OŠ J. Dobrile, gradonačelnika Marka Paliage, pročelnice za društvene djelatnosti Edite Sošić Blažević i novinara, u petak 16. veljače inaugurirana je platforma, kojom će se koristiti jedan učenik petog razreda u invalidskim kolicima, čime će mu biti omogućeno kretanje po cijeloj školi.

Ravnatelj OŠ J.Dobrile Marin Mihovilović istaknuo je, između ostalog, i dobar angažman učenika i nastavnika u okviru projekta ERASMUS. Već ove nedjelje grupa učenika petog razreda odlazi na sedmodnevnu razmjenu u Beč, druga u ožujku ide u Valenciju, a treća u okviru programa «Language explorer» istražuje prirodne pojave. Čak 16 nastavnika ove škole uključeno je u sedmodnevno stručno usavršavanje diljem Europe.

Gradonačelnik Paliaga naglasio je i da je jedan od prioritet Grada osiguravanje i uvjeta za jednosmjenski rad u svim rovinjskim osnovnim školama.

Fotogalerija