Accessibility icon
28.09.2018

Počeli peti Dani Mirka Kovača

U četvrtak 27. rujna 2018. u kazalištu Gandusio svečano su otvoreni peti Dani Mirka Kovača, velikog crnogorskog, hrvatskog i srpskog književnika koji je posljednje decenije  života i stvaralaštva proveo u Rovinju. Umro je 2013, godine i sahranjen na gradskom groblju Laste.

Dane Mirka Kovača organizira Udruga Mirko Kovač u suradnji sa rovinjskim Otvorenim pučkim učilištem s ciljem da se dublje pronikne u veliki Mirkov književni opus.

Po peti put otvorio ih je izdavač i direktor projekta Seid Serdarević, a sudionike je pozdravio u ime Županije pročelnik za kulturu Vladimir Torbica. Po prvi puta je organizirana i retrospektiva filmova koje je Lordan Zafranović snimio prema Kovačevim djelima. Tako je na svečanom otvaranju prikazan film «Večernja zvona», snimljen 1986. godine.

Ova književna manifestacija okupila je u Rovinju i ovaj put niz eminentnih književnika, publicista i štovatelja velikog pisca. Oni će tijekom petka i subote raspravljati o Kovačevom djelu. Susreti završavaju u subotu 29. rujna svečanom dodjelom Nagrade Mirko Kovač.

Fotogalerija