Accessibility icon
25.07.2020

Otvorena je jubilarna, 10. Smotra rovinjske fotografije

Nakon četiri mjeseca neaktivnosti, Photo Art Gallery “Batana” svoja je vrata posjetiteljima otvorila ovog petka, i to jubilarnom, 10. Smotrom rovinjske fotografije.

“Iako u našoj galeriji nastupaju brojni renomirani fotografi, prije deset godina stvorili smo plan kako bismo šansu dali mladim autorima, autorima s područja Rovinja i okolice, kao i članovima”, naveo je pri otvorenju izložbe predsjednik CVU Batane, Mladen Boljkovac.

Na ovogodišnji se natječaj prijavilo 40 autora s 214 fotografija na temu Istre, od kojih su za izložbu članovi CVU Batana izabrali njih 84.

Inače su kolektivne izložbe fotografija žirirane kako bi se, navodi Boljkovac, dobilo na vjerodostojnosti izložbe. Ovoga puta, s obzirom na to da se radi o jubilarnoj izložbi, odlučeno je kako neće biti podijeljene nagrade.

“S našim smo klupskim izložbama stvorili bogat fundus fotografija s kojima možemo dalje izlagati u međuklupskoj suradnji. Od prve do devete Smotre nastupalo je 122 različita fotografa, a izabrano je 606 radova”, izjavio je Boljkovac.

Na ovogodišnjoj je smotri gostovalo i osam mladih autora, učenika i učenica foto grupe “Imagine” Osnovne škole Jurja Dobrile, također na temu “Istra”. Iz CVU Batane navode kako nisu mogli ugostiti svu školsku djecu, ali kako će nastaviti surađivati sa školama.

Izložbu je moguće pogledati sve do 30. kolovoza u radno vrijeme Galerije, od ponedjeljka do petka od 10:30 do 12:30, a zatim i od 20 do 22 sata, te subotom od 10:30 do 13 sati.

Fotogalerija