Accessibility icon
05.09.2018

Osiguran produženi boravak učenika u OŠ J. Dobrile – podružnica Rovinjsko Selo

U srijedu, 5. rujna 2018. godine, održao se radni sastanak na temu problematike nedostatka prostora za produženi boravak učenika od 1.-4. razreda u područnoj Osnovnoj školi J. Dobrile u Rovinjskom Selu. Sastanak je održan na inicijativu Mjesnog odbora Rovinjsko Selo i roditelja Osnovne škole J. Dobrile – podružnica Rovinjsko Selo.

Na sastanku su bili prisutni gradonačelnik Marko Paliaga, pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, predsjednik Mjesnog odbora Rovinjsko Selo Vlado Cvitić, član Mjesnog odbora Rovinjsko Selo Emil Radovan, ravnateljica vrtića Neven Sandra Orbanić te ravnatelj Osnovne škole J. Dobrile Marin Mihovilović.

Kako bi se riješio problem gradonačelnik Paliaga je dogovorio s Udruženjem umirovljenika korištenje prostora stare škole u Rovinjskom Selu, koje je udruženju dodijeljeno za provođenje njihovih aktivnosti, za potrebe produženog boravka učenika u terminu od ponedjeljka do petka od 8:00 do 12:30 sati. Ravnatelj Osnovne škole J. Dobrile osigurati će u što kraćem roku sve potrebne radnje kako bi se što prije započelo sa produženim boravkom u Rovinjskom Selu.

Podsjećamo da se uskoro kreće s izgradnjom novog vrtića u Rovinjskom Selu, vrijednog više od 9 milijuna kuna. Izgradnja područnog vrtića u Rovinjskom Selu podrazumijeva objekt za dvije vrtićke jedinice i jednu jasličku, s distribucijskom kuhinjom i dvoranom za više namjena. S realizacijom navedenog riješiti će se problem nedostatka prostora za učenike od 1.-4. razreda područne Osnovne škole J. Dobrile u Rovinjskom Selu te će se osigurati kvalitetnije odvijanje nastave.