Accessibility icon
08.11.2019

U Gradskoj palači održan prijem za Svjetskog prvaka Borisa Miškovića

Povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom kickboxing prvenstvu, u petak, 8. studenog, u Gradskoj je palači upriličen prijem za Borisa Miškovića, Svjetskog prvaka u kategoriji light contact iznad 94kg.

Borisu i njegovom treneru, Peri Miškoviću iz Kickboxing kluba „Budokai“, je na ovom i prošlim uspjesima čestitao gradonačelnik Marko Paliaga sa suradnicima, pročelnicom za Društvene djelatnosti, Editom Sošić Blažević, i tajnikom Sportske zajednice, Robertom Krevatinom.       Od 21- 27.10.2019 g. u Sarajevu  se održavalo Svjetsko kickboxing prvenstvo za seniore u disciplinama light contact, low kick i K1 Style. Za Hrvatsku kickboxing reprezentaciju nastupili su članovi Kickboxing kluba „Budokai“ Boris Mišković i Marko Opšivač u pratnji trenera Pera Miškovića.

Naš sugrađanin Boris Mišković, osim što je osvojio zlatnu medalju u disciplini light contact iznad 94kg, postao je ujedno i prvi kojem je pošlo za rukom osvojiti čak 5 WAKO seniorskih svjetskih titula u povijesti za Hrvatsku kickboxing reprezentaciju .

„Vaše zalaganje i postignuća predstavljaju dobar primjer svoj djeci ovoga grada a vaši vrhunski uspjesi su rezultat vašeg zalaganja, marljivosti i truda. Hvala vam što svojim uspjesima promičete ime našega Rovinja i izvan granica Hrvatske. Ponosni smo što se možemo pohvaliti da u našem Gradu imamo talente takvog kalibra i potencijala“, izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga koji je  osim čestitke, Borisu Miškoviću uručio i novčanu nagradu.

Boris je i rekorder po broju osvojenih seniorskih medalja za Hrvatsku reprezentaciju, 13 medalja sve ukupno. Početkom ove godine osvojio je europski kup u Italiji, prvenstvo Hrvatske u Osijeku, svjetski kup u Austriji, a ovu sjajnu godinu je zaokružio s osvojenom zlatnom medaljom na svjetskom kickboxing prvenstvu u Sarajevu.

 

Fotogalerija