Accessibility icon
08.10.2018

Obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske 8. listopada delegacija Grada na čelu sa gradonačelnikom Markom Paliagom položila je vijenac na Centralnom križu na gradskom groblju Laste.
Nakon odavanja počasti braniteljima i civilima poginulim tijekom Domovinskog rata, okupljenima se obratio gradonačelnik Marko Paliaga.
“8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor je donio jednoglasnu odluku o razdruživanju i raskidu svih državnopravnih sveza Hrvatske s ostalim republikama SFRJ. Hrvatska se stvarala zakonima, ali i životima. Zato smo danas ovdje da se prisjetimo tih teških dana, ali i svih hrvatskih ljudi koji nisu oklijevali braniti svoj dom i domovinu. Mnogi su u tom nam nametnutom ratu dali svoje živote kao branitelji, ali i kao civili…U ime svih nas ovdje iskazujemo zahvalnost svima koji su sudjelovali u stvaranju samostalne hrvatske države” –  rekao je gradonačelnik Marko Paliaga.
Sudionicima ove komemorativne svečanosti na kraju se prigodnim riječima i molitvom obratio župnik monsignor Vilim Grbac.

Fotogalerija