Accessibility icon
02.01.2018

«Muntravo» dobio novu veliku penjačku stijenu

Klupskim natjecanjem u dvorani «Pod lipom» članovi Sportskog penjačkog kluba «Muntravo» inaugurirali su  novu veliku stijenu za slobodno penjanje u koju je Grad preko «Valbruna sporta» uložio 200.000,00 kuna. Svečanosti su u subotu popodne 30. prosinca prisustvovali gradonačelnik Marko Paliaga sa dogradonačelnikom Marinom Budicinom i direktorom tvrtke «Valbruna sport» Brankom Rajko. Nova penjačka stijena visoka je preko 6 metara i ima tri smjera. Tako su sa manjom stijenom na suprotnom zidu dvorane stvoreni  uvjeti za treninge svih uzrasta penjača, za klupska i međuklupska natjecanja pa čak i za organizaciju državnog prvenstva.

Po riječima gradonačelnika Marka Paliage, Grad iz proračuna za razvoj sporta, opremanje i rad klubova godišnje izdvaja četiri milijuna kuna. «Želimo održati visoke standarde u sportu i stvoriti što bolje uvjete za uključivanje djece u razne sportove. U 2018-oj godini predstoje nam pripreme za gradnju novog bazena, za što je već pripremljen zahtjev  za lokacijsku dozvolu, a na jesen bi trebao biti raspisan i natječaj za izvođača radova», rekao je, između ostalog, gradonačelnik Paliaga.

Sportski penjački klub «Muntravo» osnovan je 2001. godine i ime je dobio po stijeni na Zlatnom rtu  na kojoj cijele godine treniraju zaljubljenici u slobodno penjanje. Danas klub okuplja oko 60 članova, od kojih je polovina djece. Treninzi u dvorani «Pod lipom» odvijaju se dva puta tjedno – utorkom i četvrtkom od 19:00 do 21:00  i svi zainteresirani su dobrodošli.

Fotogalerija