COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
28.10.2019

Michelinove zvjezde borave u Rovinju

U Rovinju je trenutno u tijeku peto izdanje Istria Gourmet Festivala, koji se održava 28. i 29. listopada u hotelu Lone.
U sklopu bogatog dvodnevnog programa bit će predstavljeni novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije, uz vrhunske predavače i chefove ovjenčane Michelinovim zvjezdicama koji će održati atraktivne show cooking i zanimljive edukacije.
Istra je u gastronomiji učinila značajan iskorak u posljednjih desetak godina, otvorivši vrata novim trendovima, no poštujući tradiciju i nastojeći je očuvati od zaborava.
Na otvorenju manifestacije koju organizira Turistička zajednica Istre u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Maistrom prisustvovali su i Ministar turizma, Gari Cappelli, pomoćnica Ministra turizma, Monika Udovičić, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, gradonačelnik Marko Paliaga, te Iva Damuggia u ime TZ Rovinj.
Ministar Cappelli je istaknuo kako je upravo gastronomija prioritet hrvatskog turizma, te je prema poslijednjim istraživanjima ona i razlog dolaska velikog postotka turista – čak njih 29% – u Hrvatsku.
“Istra prednjači ne samo po brojkama i rezultatima već i po kvaliteti ponude”, nadodao je Ministar te iskoristio ovu priliku kako bi čestitao Rovinju, koji se također može pohvaliti i prvom Michelinovom zvjezdicom u Hrvatskoj, na šampionskoj titulu najbolje destinacije.
Prvi dan konferencije, s gotovo 24 Michelinovih zvjezdica, namijenjen je ugostiteljstvu, a senzacije toga dana su zacijelo priznati chefovi Mauro Uliassi, ovogodišnji dobitnik treće Michelinove zvijezde te Roberto Cerea iz legendarnog restorana Da Vittorio u Bergamu kojeg od 2010. godine krase 3 Michelinove zvijezde.
Drugi dan konferencije, također vrlo zanimljiv, donosi pregršt stručnih predavanja uz okrugli stol na temu važnosti izvrsnog ugostiteljstva u luksuznim hotelima namijenjen hotelskom sektoru, odnosno velikim i malim obiteljskim hotelima. Istovremeno, za one koje žele promišljati o tome kako koristiti izvrsno meso u kuhinji, u susjednoj će se dvorani održati izuzetno zanimljiv specijalizirani masterclass posvećen mesu.

Fotogalerija