Accessibility icon
07.07.2019

Maja Strgar Kurečić i “Drugi svjetovi” u Centru vizualnih umjetnosti “Batana”

U Centru vizualnih umjetnosti “Batana” ove je subote otvorena izložba “Drugi svjetovi” autorice Maje Strgar Kurečić koja je prije toga ujedno održala i predavanje uz projekcije na temu “Foto-esej”, iznijevši njen pristup fotografiji.

Izložbu su zatim službeno otvorili predsjednik “Batane”, Mladen Boljkovac, kustosica ove izložbe, Višnja Slavica Gabout i sama autorica Strgar Kurečić.

Ova se umjetnica fotografijom bavi od 1991. godine te izlaže na 45 selektiranih (žiriranih) skupnih i 8 samostalnih izložbi fotografija u domovini i inozemstvu, a dobitnica je više nagrada i priznanja.

Najnovije stvaralaštvo autorice posebno je jer se radi o potpuno novom svijetu, nastalom kemijskim reakcijama. Naime, ona miješa tekućine, a njihovo prožimanje i reakciju zatim zabilježava fotoaparatom.

“U intimi svoje sobe uranjam u nepredvidivi, skriveni svijet boja i tekućina. Fotoaparatom se približavam motivu i pokušavam zamrznuti čaroliju koja se događa pri dodiru različitih tekućina. Dinamički proces te reakcije zaustavljam u vremenu. Izdvajam strukture koje su u stvarnosti nepostojane. Ono oku neuhvatljivo u stvarnome vremenu, na fotografijama postaje vidljivo”, objasnila je autorica.

Njenu izložbu moguće je razgledati u Centru vizualnih umjetnosti “Batana” do 28. srpnja u radno vrijeme galerije.

Fotogalerija