Accessibility icon
29.06.2018

Lovci darovali gradu prijenosni defibrilator

U petak 29. lipnja na Trgu na lokvi održana je mala svečanost postavljanja prvog prijenosnog defibrilatora u gradu. Humanitarnu akciju za njegovu kupnju pod nazivom «Pritajeno srce» pokrenulo je Lovačko društvo Rovinj, na čelu sa predsjednikom Frankom Udovičićem, a pridružilo im se Udruženje obrtnika, Mjesni odbor Rovinjsko Selo te Hrvatski i Županijski Lovački savez i još nekolicina donatora.  Aparat je vrijedan 19.000,00 kuna i postavljen je na zid zgrade Komunalnog servisa na Trgu na lokvi.

Sudionicima inauguracije prvog prijenosnog defibrilatora u gradu obratio se gradonačelnik dr. sc. Marko Paliaga koji je još jednom podsjetio da građani Rovinja imaju veliko humanitarno srce i da su spremni uvijek se odazvati ovakvim akcijama.

“Važno je opremiti  i razvijati mrežu defibrilatora na području našeg grada, čime se povećava sigurnost i skraćuje dragocjeno vrijeme kod pružanja prve pomoći osobama koje imaju srčani zastoj. Stoga smo u ovogodišnjem proračunu za nabavku još dva prijenosna defibrilatora osigurali 40.000,00 kuna, a aparati će biti dostupni u objektima društvene namjene” – istaknuo je gradonačelnik Paliaga i zahvalio pokretačima ove humanitarne akcije.

Ispred Udruženja obrtnika okupljene je pozdravio predsjednik Marino Deković, ispred Lovačkog saveza Županije istarske predsjednik Graciano Prekalj, ispred Mjesnog odbora Rovinjsko Selo Vlado Cvitić.

Fotogalerija