COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
16.07.2019

Kontinuirano održavanje i razvoj sportske infrastrukture na području Rovinja

Pored ulaganja u redovne aktivnosti Sportske zajednice, Grad Rovinj-Rovigno kontinuirano ulaže u održavanje i razvoj sportske infrastrukture.

Poduzeće Valbruna sport d.o.o. upravlja sportskim objektima na području našeg grada od 1992. godine s primarnom djelatnošću upravljanja sportskim objektima, organiziranja sportske rekreacije te organiziranja sportskih priredbi.

U sastavu poduzeća Valbruna sport d.o.o. nalaze se slijedeći objekti:

 

  • Dvorana “Valbruna”
  • Dvorana “Pionirski dom”
  • Dvorana “Mlinovi”
  • Ljetni bazen Delfin
  • Nogometni tereni
  • Nogometni teren Rovinjsko Selo
  • Polivalentni centar Željeznička stanica
  • Košarkaški tereni

Za investicijsko održavanje objekata u 2019. godini izdvojilo se ukupno 603.000,00 kuna.

U planu je nabava novih sprava i opreme, zamjena dotrajalih tuš baterija, sanacija i servisiranje krova, ličenje te postavljanje video nadzora u dvorani „Valbruna“.

U dvorani „Pionirski dom“ planira se ličenje i uređivanje prostorija, sanacija i servisiranje krova te postavljanje video nadzora.

U dvorani „Mlinovi“ postaviti će se novi tuševi, zamijeniti stari bojleri i sanitarija, sanirati će se strop i zidovi te je predviđena sanacija i servisiranje krova.

Na nogometnom igralištu u Rovinjskom Selu postaviti će se video nadzor, oličiti će se prostorije te će se sanirati i servisirati krov dok će se za nogometno igralište u Rovinju nabaviti nova kosilica, nove klupe za rezervne igrače te je u planu ličenje i uređenje prostorija kao i zamjena dotrajalih bojlera.

U dvorani „Gimnasium“ postaviti će se video nadzor, nabaviti će se nova oprema te će se oličiti prostorije.

Najznačajniji projekt u ovom segmentu je svakako sportsko lječilišni bazenski kompleks u sklopu bolnice „Prim.dr. Martin Horvat“ čime će se značajno podići kvaliteta u pružanju sportsko-rekreacijskih i zdravstvenih usluga. Izgradnjom ovog kompleksa u potpunosti se rješava dugogodišnji problem uvjeta rada za sportaše vodenih sportova, ali i nemogućnosti održavanja sportsko rekreacijskih događanja tijekom zimskih mjeseci. Ujedno će ovim ulaganjem pacijenti dobiti najsuvremeniji oblik zdravstvene zaštite.

Za navedeno je ugovorena izrada glavnog projekta u iznosu od 599.875,00 kn sa PDV-om.

Grad Rovinj-Rovigno osim redovitog praćenja rada Sportske zajednice putem koje se financiraju sportske udruge te trgovačkog društva Valbruna sport d.o.o. koje upravlja sportskim objektima, provodi niz drugih aktivnosti.

U veljači je održana manifestacija odabira sportaša godine za 2018. godinu, kojom  su prilikom nagrađeni najuspješniji sportaši i sportski djelatnici. Organizator manifestacije je Sportska zajednica uz pokroviteljstvo Grada Rovinja-Rovigno.

Od 16. do 20. travnja održan je međunarodni turnir pod nazivom „Snaga djece u pokretu“ na kojem je sudjelovalo više od stotinu sportskih ekipa iz pet europskih država, sa preko 2000 natjecatelja.

Ovogodišnja Popolana održala se od 26. do 28. travnja, te je tradicionalno okupila preko 1800 sudionika. Osim sporta i rekreacije, ova manifestacija nosi i humanitarni predznak. Pod motom „1+1 milijuni koraka“, zahvaljujući brojnim volonterima koji su se uključili u akciju, prikupljena su sredstva za potrebe Društva osoba sa invaliditetom. U sklopu Popolane udruga Roxanne obilježila je Svjetski dan plesa. Program se održao na Trgu m. Tita, te je okupio mnoštvo plesača i plesačica raznih dobnih uzrasta te različitih plesnih izričaja

Ujedno je kroz natječaj za financiranje projekata i manifestacija u sportu Grad Rovinj-Rovigno osigurao ukupno 132.000,00 kuna za financiranje 21. Plivačkog maratona Sv. Eufemija, Finala kupa Hrvatske u streljaštvu, zračna puška i pištolj, 53. Zlatni ribon, obilježavanja 100. godina postojanja kluba NK Rovinj, obilježavanja 60. godina NK Mladost iz Rovinjskog Sela te za tiskanje monografije u sklopu 70. godišnjice Vaterpolo kluba „Delfin“.