COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
27.12.2019

Grad Rovinj-Rovigno dodijelio 169 stipendija učenicima i studentima

U Domu kulture se danas, 27. prosinca, održalo Svečano potpisivanje stipendija za učenike i studente.

Brojne je studente i učenike, kao i njihove roditelje, pozdravio gradonačelnik Marko Paliaga, koji im je ovom prilikom čestitao na postignutim uspjesima.

«Vašim trudom potvrđujete povjerenje koje čitava naša zajednica polaže u Vas, te nas činite ponosnima» naglasio je gradonačelnik Paliaga, te izrazio posebno zadovoljstvo što Grad, ovim putem, može nagraditi izvrsnost, te poticati na daljnje uspjehe u učenju i školovanju. «Naš Grad prepoznaje važnost ulaganja u mlade, u njihovo obrazovanje i u njihovo aktivno uključivanje u javni život ove zajednice. S tim smo ciljem zadnjih godina, u suradnji sa Savjetom mladih Grada Rovinja-Rovigno pokrenuli projekt približavanja Gradske uprave mladima, a ove se godine održao i prvi susret mladih Istarske županije», nadodao je.

Gradonačelnik je također podsjetio na trud Grada da uvede mjere koje će mlade nakon studija potaknuti na ostanak u svojem Gradu, kojima se potiče stvaranje novih radnih mjesta, ali i kojima se pokušavaju upotpuniti radna mjesta za koja trenutno nedostaje radne snage. «U tom smo pogledu odlučili uvesti posebne stipendije za deficitarna zanimanja, te se nadamo da će one pomoći usmjeriti odabir studija pojedinih studenata prema sigurnom zaposlenju», istaknuo je Paliaga, koji je zaželio učenicima i studentima da im ovo priznanje bude motivacija da entuzijazmom i marljivošću nastave nizati uspjehe na svom životnom putu.

Svečanosti su prisustvovali i dogradonačelnik Marino Budicin, te pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević koja je također iskoristila priliku da čestita mladim uspješnim sugrađanima.

Za potpore (stipendije) učenicima i studentima Grad Rovinj-Rovigno izdvaja 1,8 milijuna kuna godišnje za ukupno 169 stipendista, čime se nalazi na visokoj poziciji ljestvice gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za stipendije koje mjesečno iznose 1.000,00 kn za studente i 600,00 kuna za učenike. Stipendisti koji ostvaruju visoki prosjek ocjena u prethodnoj godini  (studenti 4,00, učenici 4,60) ostvaruju mjesečno dodatak od 20% na iznos stipendije. Tako da se tim studentima isplaćuje 1.200,00 kn a učenicima 720,00 kn mjesečno.

Fotogalerija