Accessibility icon
06.06.2018

Aleksandar Garbin izlaže u Zavičajnom muzeju

Dobitnik prve nagrade na prošlogodišnjoj Likovnoj koloniji, istaknuti rovinjski kipar Aleksandar Garbin, priredio je samostalnu izložbu u Zavičajnom muzeju grada. Izložbu je u utorak 5. lipnja otvorio viši kustos Dario Sošić. Autor je svoju najnoviju izložbu naslovio “Proširenja” – “Disfunkcija&Ekstenzije”, a izložio je svakodnevne predmete čime podsjeća na davno razdoblje dadaizma Tristana Tzare i nadrealizma Salvadora Dalija.

Po riječima kustosa Sošića, riječ je o neokonceptualnom postmodernističkom postupku koji se temelji na reduciranju likovnog izraza.

“Garbin koristi poremećenu ravnotežu, ili disfunkciju kako bi ukazao na djelovanje međuodnosa suprotnih sila privlačenja”…zapisao je kustos Dario Sošić u pratećem izložbenom katalogu. Time objašnjava zašto izložba nosi naziv”Disfunkcije&Ekstenzije”.

Aleksandar Garbin rođen je 1955. godine u Rovinju. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Milanu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu i dobitnik je niza nagrada za svoj umjetnički rad.

Nagradna izložba Aleksandra Garbina u Zavičajnom muzeju grada otvorena je do 6. srpnja 2018.

Fotogalerija