11.02.2019

Rekonstrukcija crpnih stanica – problem s neugodnim mirisom u stambenim objektima

U petak, 8. veljače 2019. godine dovršeni su radovi na rekonstrukciji crpne stanice Kino na Trgu brodogradilišta te se isti nastavljaju na rekonstrukciji crpne stanice Škver gdje bi se trebali dovršiti do 20. ožujka 2019. godine.

Radovi su za vrijeme trajanja mogli uzrokovati povećanu koncentraciju plinova neugodnih mirisa iz razloga što se nisu mogle koristiti sve odzrake javne kanalizacije kroz koje u normalnoj funkciji većina tih plinova izlazi.

Stambeni objekti u kojima su pravilno izgrađene instalacije u principu nemaju i nisu imale problema s neugodnim mirisom dok se u objektima koji imaju nepravilno izvedene top sifone moglo dogoditi odzračivanje kanalizacije kroz sifone unutar objekta.

Kako bi se pravilno detektirao uzrok potrebno je obaviti očevid te se stoga još jednom mole građani koji imaju navedeni problem da isti prijave Odvodnji Rovinj – Rovigno d.o.o. (052 813-230 / 052 813-068 / odvodnjarovinj@rovinj.hr) obzirom da za svaki pojedini slučaj postoji tehničko rješenje otklanjanja uzroka.

 

(Fotografija preuzeta s portala glasistre.hr)