14.03.2019

Postani policajac! Dani otvorenih vrata u Rovinju

Policijska uprava istarska, u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom ”Josip Jović”, organizira promotivnu aktivnost, s ciljem privlačenja što većeg broja zainteresiranih kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2019./2020. godine.

U četvrtak, 14. ožujka 2019. godine  u Sportskoj dvorani Gimnasium u Rovinju održana je prezentacija za rovinjske srednjoškolce na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga dipl.oec. sa suradnicima.

U jednosatnom programu Dana otvorenih vrata prisutnu su imali mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenih pasa pri detekciji eksploziva i droga, vježbe policijskih demo timova interventne i temeljne policije, koji su prikazivali pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina, a bio je predstavljen i rad kriminalističke policije.

Ujedno je bila izložena tehnika prometne policije (policijski presretač, policijski motocikl i dr.).

Natječaj će biti otvoren do 31. srpnja 2019. godine, a polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada te siguran posao nakon završetka školovanja, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.