13.03.2019

43. Međunarodni stručni seminar o prometnoj infrastrukturi i sigurnosti u prometu

U Rovinju se od 12.-13. ožujka 2019. godine održava 43. Međunarodni stručni seminar o prometnoj infrastrukturi i sigurnosti u prometu na čijem je službenom otvorenju u srijedu sudjelovao gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga dipl.oec.

43. stručni seminar po redu, tematski je povezan sa strateškim planiranjem razvoja prometne mreže, sigurnosti prometa, razvojem i implementacijom informatičkih sustava u funkciji upravljanja prometom, inovacijama u području prometne signalizacije i opreme, planovima održive urbane mobilnosti i zaštite okoliša, mogućnostima korištenja fondova, te pametnim upravljanjem infrastrukturom u gradovima – “smart city”.

U skladu s prometnom politikom Europske unije i globalnim trendovima Seminar koncepcijski povezuje sve vidove prometa koji omogućavaju održivi razvoj prometnog sustava uz energetsku učinkovitost i vođenje brige o okolišu uz maksimalnu sigurnost svih sudionika u prometu.

„Teme ovogodišnje konferencije od iznimnog su značaja budući da živimo u svijetu konstantnih i brzih promjena, radi čega je zajedničko promišljanje budućnosti od velike  važnosti jer je naša zadaća stvarati jedno bolje sutra kako za sve nas, tako i za buduće generacije. Danas više nego ikad ranije svijet se susreće s brojnim izazovima koji su prvenstveno posljedica globalizacije, kapitalizma, brzorastućeg tehnološkog napretka, ali i prijetnji koje se tiču sigurnosti i racionalnijeg gospodarenja prometom. Stoga, aktualna pitanja s kojima se moramo uhvatiti u koštac uvelike će odrediti naše sutra, u kojem moramo voditi računa o energetskoj učinkovitosti, okolišu te svim sudionicima u prometu. Siguran sam kako će se brojna konstruktivna rješenja i mišljenja čuti tijekom  ove konferencije.“ – istaknuo je gradonačelnik Paliaga zaželjevši svima ugodan boravak u Rovinju.

Fotogalerija